office@bgdrc.com  
 Tel: 060 380 30 50 Ulica:Kraljevića Marka 21
Radno vreme servisa: Pon - Pet, 9:00h - 16:30h
laptop servis racunara
desktop servis racunara
servis racunara softver
servis racunara spašavanje podataka

ZAMENA TASTATURE

ZAMENA TASTATURE NA LAPTOP RAČUNARU

Ako laptop tastatura ne radi ili ako pojedini tasteri na tastaturi ne rade. Ako je prolivena tečnost po tastaturi. Ako se odvojio taster na laptop tastaturi ili se ponavljaju znakovi i slova na ekranu. Ako su tasteri na tastaturi lepljivi ili neki tasteri nedostaju. Ako prašina i druge prljavštine ne dozvoljavaju da tastatura računara funkcioniše ispravno. Ako je laptop računaru potrebna zamena i popravka tastature, pozovite BGD računarski centar, servis je opremljen za rešavanje svih problema sa tastaturama računara.

zamena tastature na laptopu

Tastatura predstavlja primarni način unosa podataka u računar. Ako računar nema ispravnu tastaturu ili tastatura ne radi uopšte, korisnik ne može da obavlja osnovne zadatke kao što su prijavljivanje na sistem ili pristup podešavanju računara. Bez ispravne tastature računar može biti beskoristan. Kvar na tastaturi laptop računara predstavlja poseban problem jer nije jednostavno zameniti tastaturu kao na dekstop uređajima. Zamena tastature na laptopu je usluga servisa računara BGD računarski centar gde servis vrši detekciju kvara i zamenu tastature ili eventualno popravku tastature.

UGRADNJA TASTATURE NA LAPTOP RAČUNARU

Ako se na laptop tastaturi nalaze lepljivi tasteri ili ne radi nekoliko tastera ili nedostaju tasteri, ako laptop tastatura ne radi uopšte ili nekoliko tatera na tastaturi ne reaguje, zamena tastature na laptopu je pravi odgovor. Zamena tastature na laptopu daće laptop računaru potpuno funkicionalan ulazni uređaj za unos podataka. Troškovi koje predstavlja zamena tastature na laptopu u servisu računara BGD računarski centar su znatno niži od brendiranih alternativa. Usluga kojom se vrši menjanje tastature tj. ugadnja nove tastature na laptopu garantuje ispravne tastature i funkcionalne radne mašine. Ugradnja nove tastature na laptop uređaj vrši se isključivo u servisu računara.

Kliknite i pogledajte ponudu laptop tastatura u našoj prodavnici

Postoji čitav niz laptop računara na kojima se zamena tastature vrši zajedno sa “palm rest” delom. Postoje takođe tastature koje su punktovane plastikom za “palm rest”. Ugradnja ovakvih tastatura može da bude kompleksan posao, serviseri moraju da izvade matičnu ploču i sve delove laptop računara da bi se odradila popravka tastature. Za zamenu tastature neophodno se obratiti profesionalcima u servisnom centru. Nestručna popravka tastature ili nestručna zamena tastature može da dovede do prestanka rada laptop računara i većih oštećenja. BGD računarski centar vrši zamenu tastature na svim tipovima laptop računara.

LAPTOP TASTATURE

U prodavnici BGD računarskog centra možete nabaviti tastaturu za skoro sve brendove laptop računara:

 • ACER TASTATURE ZA LAPTOP
 • APPLE TASTATURE ZA LAPTOP
 • ASUS TASTATURE ZA LAPTOP
 • DELL TASTATURE ZA LAPTOP
 • FUJITSU TASTATURE ZA LAPTOP
 • HP TASTATURE ZA LAPTOP
 • LENOVO TASTATURE ZA LAPTOP
 • MSI TASTATURE ZA LAPTOP
 • SAMSUNG TASTATURE ZA LAPTOP
 • TOSHIBA TASTATURE ZA LAPTOP

Ukoliko vam je potrebna tastatura za Acer laptop, tastatura za Apple, tastatura za Asus laptop, tastatura za Dell laptop, tastatura za Fujitsu laptop, tastatura HP laptop, tastatura za Lenovo laptop, tastatura za IBM laptop, tastaura za MSI laptop, tastura za Samsung laptop, tastatura za Sony laptop, tastatura za Toshiba laptop, pozovite BGD računarski centar ili posetite našu stranicu: TASTATURE ZA LAPTOP

Kvarovi na tastaturama

Svim računarima je neophodan bar jedan ulazni uređaj kao sredstvo za unošenje komandi i naredbi u računar. Da bi se fizički pritisci na tastere i pokreti ruke pretvorili u digitalne signale, potreban je pouzdan mehanički sklop, pouzdana tastatura, a ona se (zbog neprekidnog korišćenja) s vremenom pohaba. Okruženje “stvarnog sveta” može da dovede do oštećenja tastature, jer se u tastaturi nakupljaju prašina i prljavština. Pojedini kvarovi na tastaturama su posledica nesmotrenosti (npr. prosipanje tečnosti) gde oštećenja mogu da budu i na samoj matičnoj ploči.

Neki od kvarova na tastaturama:

 • Loša konekcija sa matičnom pločom ili problem sa flet kablom
 • Pogrešna ažuriranja ili problem sa drajverima
 • Hardverski problemi nastali usled prolivanja tečnosti ili fizičkog oštećenja
 • Odvojeni ili otkinuti tasteri na tastaturi laptopa
 • Sistemski problemi ( kvar u operativnom sistemu)

Često čujemo u servisu računara pitanje: “Zašto tastatura na laptopu ne radi?”. Jednostavno rečeno, kvar na tastaturi laptop računara može biti uzrokovan lošim upravljačkim programom (driver), pogrešnim postavkama u podešavanju, lošom vezom između tastature i konektora, prljavštinom i prašinom, kratkim spojem, prolivanjem tečnosti, itd.. Uzroci kvara su raznovrsni a tačan kvar moguće je utvrditi jedino detaljnim pregledom u servisu računara. BGD računarski centar vam stoji na raspolaganju za dijagnostiku kvara, popravku ili zamenu tastature na laptop-u.

Tastatura laptop računara kao i tastatura za desktop računara je klasičan ulazni uređaj. Uprkos napretku industrije laptop i desktop računara u poslednjih 20 godina, ona je opstala kao neposredno i najpouzdanije sredstvo za upisivanje komandi i teksta u operativni sistem (OS). Ipak pored njihove pouzdanosti, postoji čitav spektar oštećenja koja mogu prouzrokovati da tastatura laptop računara postane neupotrebljiva. Kada se desi, da tastatura ne radi ili da nekoliko tastera ne funkcioniše ili da se neki tasteri ponavljaju, potreban vam je servis računara koji će ustanoviti kvar.

Funkcionisanje laptop tastatura

Većina laptop tastatura koje se trenutno proizvode koriste prekidač sa gumenom ili silikonskom kupolastom membranom. Pritisak tastera generiše pritisak na kupolastu membranu koji uključuje plastične klipove ili šipke koje se protežu prema dole u tastaturu. Ovi klipovi su postavljeni iznad sloja membrane sa silikonskim kupolama. Kada se pritisne taster, kontaktna tačka na vrhu kupole gura gornji sloj kroz rupu u srednjem sloju u kontakt sa donjim slojem. Ovo zatvara strujni krug i šalje informacije računaru.

Srednji sloj membrane sprečava gornji i donji sloj da dodiruju jedni druge osim kada je prekidač pritisnut do kraja. Razlike u obliku i debljini kupola određuju hod, otpor i taktilnu povratnu informaciju prekidača, međutim pritisci tastera generišu se samo kada je tipka potpuno pritisnuta. Kada je pritisnut neki taster, tastatura šalje signale reda i kolone pritisnutog tastera u čip interfejsa tastature. Interfejs tastature pretvara signale reda i kolone tastera u jednobajtni kod (poznat kao kod tastera ili skeniranja). Na osnovu tog koda računar prepoznaje kada je pritisnut neki taster ili kombinacija tastera.

Redovan servis i održavanje tastatura

Najveći neprijatelj tastatura je tečnost. Ponekad je dovoljno staviti tečnost blizu tastature, mehurići iz pojedinih pića su u stanju da završe na tastaturi i naprave trajno oštećenje. Takođe i hrana koja se dolazi u kontakt sa tastaturom se gomila ispod tastera i onemogućava ispravan rad. Svaki računar zahteva redovan servis i održavanje. Redovno servis i održavanje računara neće sprečiti oštećenja tastature ali će ih u značajnoj meri usporiti. Postoje slučajevi u kojima je popravka tastature na laptopu moguća. BGD računarski centar je specijalizovan za sve vidove kvarova na tastaturama računara.

Čišćenje tastature često sprečava veće kvarove ali nestručno čišćenje tastature dovodi od trajnog oštećenja. Za čišćenje tastature ne mogu i ne smeju koristiti klasična sredstva za čišćenje. Iako izgleda banalno brisanje tastature može da dovede do kvara, npr. sredstvo za čišćenje prozora će uništiti tastaturu. Ukoliko želite da očistite tastaturu obratite se servisu računara. ČIšćenje tastature obavlja se u isključivo servisu računara specijanim sredstvima i komprimovanim vazduhom. Tastature laptop računara su jako osetljive, da bi izbegli kvarove na tastaturama laptop računara koristite usluge servisa računara BGD računarski centar.

BGD računarski centar i zamena tastature na laptopu

Laptop servis BGD računarski centar prilikom izvršavanja usluge zamena tastature na laptopu ugrađuje nove tastature koje dolaze sa garancijom. Servis laptop računara BGD računarski centar prilikom zamene tastature proveriće i ostale delove laptop računara. Imajući na umu stanje u kom je stigao računar, servis će uzeti u obzir sve resurse kojim računar raspolaže i pokušati izvući maksimum iz njih.

Zamena tastature u BGD računarskom centru

Ukoliko vam je potrebna zamena tastature na laptopu, servis računara BGD računarski centar stoji vam na raspolaganju.

Servis računara, laptopova, Kraljevića Marka 21 / Servis racunara Brankova 21

tastatura za laptop acer, tastatura za laptop advent, tastatura za laptop alienware, tastatura za laptop apple, tastatura za laptop asus, tastatura za laptop averatec, tastatura za laptop clevo, tastatura za laptop compaq, tastatura za laptop dell, tastatura za laptop durabook, tastatura za laptop e-system, tastatura za laptop ecs, tastatura za laptop ei, tastatura za laptop eluctronic, tastatura za laptop emachines, tastatura za laptop everex, tastatura za laptop evesham, tastatura za laptop founder, tastatura za laptop fujitsu, tastatura za laptop gateway, tastatura za laptop google, tastatura za laptop haier, tastatura za laptop hp, tastatura za laptop ibm, tastatura za laptop itronix, tastatura za laptop, tastatura za laptop lenovo, tastatura za laptop lg, tastatura za laptop logitech, tastatura za laptop mdg, tastatura za laptop medion, tastatura za laptop microsoft, tastatura za laptop motile, tastatura za laptop msi, tastatura za laptop nec, tastatura za laptop nextbook, tastatura za laptop packard, tastatura za laptop bell, tastatura za laptop panasonic, tastatura za laptop philco, tastatura za laptop philips, tastatura za laptop razer, tastatura za laptop sager, tastatura za laptop samsung, tastatura za laptop schenker, tastatura za laptop sony, tastatura za laptop tcl, tastatura za laptop toshiba, tastatura za laptop uncategorized, tastatura za laptop uniwill, tastatura za laptop vizio, tastatura za laptop wyse, tastatura za laptop zoostorm

tastatura za acer aspire, tastatura za acer aspire 1, tastatura za acer aspire 3, tastatura za acer aspire 5, tastatura za acer aspire 7, tastatura za acer aspire e14, tastatura za acer aspire e15, tastatura za acer aspire e17, tastatura za acer aspire f15, tastatura za acer aspire nitro, tastatura za acer aspire one, tastatura za acer aspire one cloudbook 11, tastatura za acer aspire one cloudbook 14, tastatura za acer aspire r11, tastatura za acer aspire r13, tastatura za acer aspire r14, tastatura za acer aspire r15, tastatura za acer aspire s13, tastatura za acer aspire switch 10, tastatura za acer aspire switch 11, tastatura za acer aspire switch 11 v, tastatura za acer aspire v11, tastatura za acer aspire v13, tastatura za acer aspire v15 nitro, tastatura za acer aspire v17 nitro, tastatura za acer chromebook , tastatura za acer chromebook 11 , tastatura za acer chromebook 13 , tastatura za acer chromebook 14 , tastatura za acer chromebook 15 , tastatura za acer chromebook r11 , tastatura za acer chromebook r13 , tastatura za acer chromebook spin 713, tastatura za acer extensa, tastatura za acer ferrari, tastatura za acer iconia tab, tastatura za acer nitro 5, tastatura za acer spin one netbook, tastatura za acer predator 15, tastatura za acer predator 17, tastatura za acer predator helios 300, tastatura za acer spin, tastatura za acer spin 1, tastatura za acer spin 3, acdr spin 5, tastatura za acer spin 7, tastatura za acer swift, tastatura za acer swift 1, tastatura za acer swift 3, tastatura za acer swift 7, tastatura za acer switch alpha 12, tastatura za acer travelmate, tastatura za acer travelmate spin

tastatura za asus a series, tastatura za asus b series, tastatura za asus chromebook, tastatura za asus chromebook flip, tastatura za asus compal series, tastatura za asus d series, tastatura za asus eee pc, tastatura za asus eeebook f, tastatura za asus series fx, tastatura za asus series g, tastatura za asus series j, tastatura za asus series k, tastatura za asus series l, tastatura za asus series m, tastatura za asus series n, tastatura za asus series p, tastatura za asus series pro, tastatura za asus pro essential, tastatura za asus pro series, tastatura za asus pro5dij series, tastatura za asus pro60 series, tastatura za asus q series, tastatura za asus r series, tastatura za asus rog, tastatura za asus rog strix, tastatura za asus rog strix g, tastatura za asus rog strix g17, tastatura za asus rog strix scar ii, tastatura za asus rog zephyrus, tastatura za asus rog zephyrus g14, tastatura za asus rog zephyrus g15, tastatura za asus rog zephyrus m, tastatura za asus rog zephyrus m16, tastatura za asus rog zephyrus s, tastatura za asus s series, tastatura za asus t series, tastatura za asus taichi, tastatura za asus transformer book, tastatura za asus transformer book flip, tastatura za asus transformer pad, tastatura za asus tuf, tastatura za asus dash f15, tastatura za asus tuf gaming, tastatura za asus tuf gaming a15, tastatura za asus u series ul, tastatura za asus v series, tastatura za asus vivobook, tastatura za asus vivobook 14, tastatura za asus vivobook 15, tastatura za asus vivobook flip, tastatura za asus vivobook flip 14, tastatura za asus vivobook max, tastatura za asus vivobook s, tastatura za asus vivobook s13, tastatura za asus vivobook s14, tastatura za asus vivobook s15, tastatura za asus w series x, tastatura za asus series z, tastatura za asus series zenbook, tastatura za asus zenbook 13, tastatura za asus zenbook 14, tastatura za asus zenbook 3, tastatura za asus zenbook flip, tastatura za asus zenbook flip 13, tastatura za asus zenbook flip 14, tastatura za asus zenbook flip 15, tastatura za asus zenbook pro, tastatura za asus zenbook pro duo

tastatura za laptop dell adamo, tastatura za laptop dell alienware, tastatura za laptop dell chromebook, tastatura za laptop dell chromebook 11, tastatura za laptop dell g3 15 gaming, tastatura za laptop dell g3 17 gaming, tastatura za laptop dell g5 15 gaming, tastatura za laptop dell g7 15 gaming, tastatura za laptop dell g7 17 gaming, tastatura za laptop dell inspiron, tastatura za laptop dell inspiron 11 3000 series, tastatura za laptop dell inspiron 13 5000 series, tastatura za laptop dell inspiron 13 7000 series, tastatura za laptop dell inspiron 14, tastatura za laptop dell inspiron 14 3000 series, tastatura za laptop dell inspiron 14 5000 series, tastatura za laptop dell inspiron 14 7000 series, tastatura za laptop dell inspiron 14-7000, tastatura za laptop dell inspiron 15, tastatura za laptop dell inspiron 15 3000 series, tastatura za laptop dell inspiron 15 5000 series, tastatura za laptop dell inspiron 15 7000 series, tastatura za laptop dell inspiron 16, tastatura za laptop dell inspiron 16 plus, tastatura za laptop dell inspiron 17 5000 series, tastatura za laptop dell inspiron 17 7000 series, tastatura za laptop dell inspiron g15, tastatura za laptop dell latitude, tastatura za laptop dell latitude 12 5000 series, tastatura za laptop dell latitude 12 rugged, tastatura za laptop dell latitude 12 rugged extreme, tastatura za laptop dell latitude 13 3000 series, tastatura za laptop dell latitude 13 7000 series, tastatura za laptop dell latitude 14, tastatura za laptop dell latitude 14 3000 series, tastatura za laptop dell latitude 14 5000 series, tastatura za laptop dell latitude 14 7000 series, tastatura za laptop dell latitude 14 rugged extreme, tastatura za laptop dell latitude 15, tastatura za laptop dell latitude 15 3000 series, tastatura za laptop dell latitude 15 5000 series, tastatura za laptop dell mini, tastatura za laptop dell precision, tastatura za laptop dell precision 15 3000 series, tastatura za laptop dell precision 15 5000 series, tastatura za laptop dell precision 15 7000 series, tastatura za laptop dell precision 17 7000 series, tastatura za laptop dell studio, tastatura za laptop dell venue 11 pro, tastatura za laptop dell vostro, tastatura za laptop dell vostro 14, tastatura za laptop dell vostro 15, tastatura za laptop dell xps, tastatura za laptop dell xps 13, tastatura za laptop dell xps 15, tastatura za laptop dell xps 17, tastatura za laptop dell

tastatura za laptop hp 500 series, tastatura za laptop hp b series, tastatura za laptop hp business, tastatura za laptop hp chromebook, tastatura za laptop hp chromebook 11, tastatura za laptop hp chromebook 14, tastatura za laptop hp chromebook x360, tastatura za laptop hp compaq, tastatura za laptop hp cq series, tastatura za laptop hp dm series, tastatura za laptop hp dv series, tastatura za laptop hp elite x2, tastatura za laptop hp elitebook, tastatura za laptop hp elitebook folio, tastatura za laptop hp elitebook revolve, tastatura za laptop hp elitebook x360, tastatura za laptop hp envy, tastatura za laptop hp envy spectre, tastatura za laptop hp envy touchsmart, tastatura za laptop hp envy x2, tastatura za laptop hp envy x360, tastatura za laptop hp envy x360 convertible, tastatura za laptop hp evo, tastatura za laptop hp folio 13, tastatura za laptop hp g series, tastatura za laptop hp hdx, tastatura za laptop hp home, tastatura za laptop hp hp pro slate 10 ee g1, tastatura za laptop hp mini, tastatura za laptop hp mini 110-3000, tastatura za laptop hp n series, tastatura za laptop hp nc series, tastatura za laptop hp notebook, tastatura za laptop hp nx series, tastatura za laptop hp omen, tastatura za laptop hp omen x, tastatura za laptop hp omnibook, tastatura za laptop hp pavilion, tastatura za laptop hp pavilion beats special edition, tastatura za laptop hp pavilion chromebook, tastatura za laptop hp pavilion gaming, tastatura za laptop hp pavilion x2, tastatura za laptop hp pavilion x360, tastatura za laptop hp presario, tastatura za laptop hp pro slate 12 bluetooth keyboard case, tastatura za laptop hp pro x2, tastatura za laptop hp probook, tastatura za laptop hp probook 11 ee, tastatura za laptop hp slatebook, tastatura za laptop hp sleekbook, tastatura za laptop hp spectre, tastatura za laptop hp spectre x2, tastatura za laptop hp spectre x360, tastatura za laptop hp spectre xt, tastatura za laptop hp spectre xt touchsmart, tastatura za laptop hp split x2, tastatura za laptop hp star wars special edition, tastatura za laptop hp stream, tastatura za laptop hp stream x360, tastatura za laptop hp tm series, tastatura za laptop hp touchsmart, tastatura za laptop hp touchsmart series, tastatura za laptop hp tx series, tastatura za laptop hp victus, tastatura za laptop hp xt series, tastatura za laptop hp zbook, tastatura za laptop hp zbook firefly, tastatura za laptop hp zbook fury, tastatura za laptop hp ze series, tastatura za laptop hp zt series, tastatura za laptop hp zv series, tastatura za laptop hp zx series, tastatura za laptop hp

tastatura za laptop lenovo 100s chromebook, tastatura za laptop lenovo 3000 series, tastatura za laptop lenovo b series, tastatura za laptop lenovo c series, tastatura za laptop lenovo chromebook, tastatura za laptop lenovo chromebook 11, tastatura za laptop lenovo chromebook yoga, tastatura za laptop lenovo e series, tastatura za laptop lenovo edge, tastatura za laptop lenovo edge 15, tastatura za laptop lenovo edge 2, tastatura za laptop lenovo f series, tastatura za laptop lenovo flex, tastatura za laptop lenovo flex 3, tastatura za laptop lenovo flex 5, tastatura za laptop lenovo g series, tastatura za laptop lenovo ideapad, tastatura za laptop lenovo ideapad 100s, tastatura za laptop lenovo ideapad 500, tastatura za laptop lenovo ideapad flex 4, tastatura za laptop lenovo ideapad flex 5, tastatura za laptop lenovo ideapad gaming, tastatura za laptop lenovo ideapad l3, tastatura za laptop lenovo ideapad slim, tastatura za laptop lenovo ideapad y700 series, tastatura za laptop lenovo ideapad yoga, tastatura za laptop lenovo k series, tastatura za laptop lenovo legion, tastatura za laptop lenovo miix, tastatura za laptop lenovo miix 2, tastatura za laptop lenovo n series, tastatura za laptop lenovo s series, tastatura za laptop lenovo sl series, tastatura za laptop lenovo slim, tastatura za laptop lenovo thinkbook, tastatura za laptop lenovo thinkpad, tastatura za laptop lenovo thinkpad 10 ultrabook keyboard, tastatura za laptop lenovo thinkpad chromebook, tastatura za laptop lenovo thinkpad edge, tastatura za laptop lenovo thinkpad helix, tastatura za laptop lenovo thinkpad r series, tastatura za laptop lenovo thinkpad t series, tastatura za laptop lenovo thinkpad twist, tastatura za laptop lenovo thinkpad w series, tastatura za laptop lenovo thinkpad x series, tastatura za laptop lenovo thinkpad x1, tastatura za laptop lenovo thinkpad x1 yoga, tastatura za laptop lenovo thinkpad yoga, tastatura za laptop lenovo thinkpad z series, tastatura za laptop lenovo u series, tastatura za laptop lenovo v series, tastatura za laptop lenovo v330 series, tastatura za laptop lenovo winbook, tastatura za laptop lenovo y series, tastatura za laptop lenovo yoga, tastatura za laptop lenovo yoga 3 (11 inch), tastatura za laptop lenovo yoga 3 pro, tastatura za laptop lenovo yoga 500, tastatura za laptop lenovo yoga 700, tastatura za laptop lenovo yoga 710, tastatura za laptop lenovo yoga 720, tastatura za laptop lenovo yoga 900, tastatura za laptop lenovo yoga creator, tastatura za laptop lenovo z series, tastatura za laptop lenovo

Podeli:

servis racunara

Kontakt podaci

BGDRC podaci

zamena tastature na laptopu
Call Now