0
office@bgdrc.com  
 Tel: 060 380 30 50 Ulica:Kraljevića Marka 21
Radno vreme servisa: Pon - Pet, 9:00h - 16:30h
laptop servis racunara
desktop servis racunara
servis racunara softver
servis racunara spašavanje podataka

Napravi narudžbu

DOSTAVA

300,00 Dinara

UKUPNO

0

(PDV je uračunat u cenu)

Odaberite način plaćanja:

Pre isporuke, prodavac će Vas kontaktirati da potvrdite kupovinu, zato je neophodno da ostavite validne podatke.

Troškove dostave plaća Kupac, zajedno sa poručenim proizvodom ili proizvodima i kupoprodajnu cenu uvećanu za vrednost dostave plaća kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.

Klikom na dugme naruči potvrđujem da sam pročitao i da prihvatam procedure i uslove kupovine

PROCEDURE I USLOVI KUPOVINE

Informacije o procedurama i uslovima kupovine

Ovaj dokument određuje uslove poslovanja, odnosno kupovine proizvoda i usluga putem internet stranice i telefona (u daljem tekstu „Uslovi i odredbe“). Ovi Uslovi i odredbe propisuju i uslove i pravila koji se odnose na korišćenje internet stranica od strane Kupaca.

Na uslove prodaje na daljinu primenjuju se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektronskoj trgovini, Zakon o trgovini, Zakon o obligacionim odnosima, kao i ostali važeći propisi Republike Srbije.

Prihvatanjem ovih Uslova i odredbi prihvataju se i način vraćanja, odnosno zamene i vraćanja proizvoda prodatih od strane firme BGDRC putem internet stranice bgdracunarskicnetar.rs .

Internet stranicu bgdracunarskicentar.rs uređuje firma BGDRC (DUŠAN SAVIĆ PR TRGOVINA I POPRAVKA RAČUNARA I RAČUNARSKE OPREME BGDRC BEOGRAD (PALILULA)) sa matičnim brojem 56929738 i sedištem u Pabla Nerude br 2, Palilula, Beograd, registrovano kod Agencije za privredne registre pod matičnim brojem: 56929738, PIB: 103831394 (u daljem tekstu: “BGDRC”), telefonski broj kontakt centra: (011) 21 81 244.

Kompanija BGDRC pruža interaktivnu uslugu na internet stranicama www.bgdracunarskicentar.rs.

BGDRC zadržava pravo izmene i/ili dopune ovih Uslova i odredaba u bilo kom trenutku. Kupac je dužan da proveri Uslove i odredbe u odgovarajućim poglavljima/odeljcima pre svake Narudžbine, jer se promene mogu dogoditi između poseta ili su posledice ažuriranja.

Nakon obavljene kupovine na internet stranicama, Kupci izjavljuju da su pročitali i razumeli ove Uslove i odredbe, da su s njima upoznati i u potpunosti saglasni, te da pristaju na korišćenje internet stranica u skladu s njima. Pravo korišćenja internet stranica nije prenosivo na druga fizička ili pravna lica.


Definicije

Posetilac - lice koje koristi internet stranice www.bgdracunarskicentar.rs, bez obzira da li je kupio proizvode ili usluge putem istih.

Kupac - kupac proizvoda ili usluga, tj. lice koje koristi usluge informacionog društva i koje kupi barem jedan proizvod ili uslugu putem www.bgdracunarskicentar.rs internet prodavnice. Kupac je i lice koje proizvode ili usluge poručuje telefonom.

Prodavac - BGDRC , Beograd.

Narudžbina - obrazac koji popunjava Kupac u koji spada i onlajn/elektronski obrazac sledeći potrebne korake kako bi kupio proizvod(e), i/ili usluge koji se prodaju u www.bgdracunarskicentar.rs internet prodavnici, kao što je navedeno u Uslovima i odredbama. U Narudžbinu spada i popunjavanje onlajn/elektronskog obrasca koji Kupac popunjava i šalje Prodavcu za svrhu kupovine proizvoda i usluga. Narudžbina se ostvaruje i telefonskim pozivom, gde Kupac nabraja i tačno navodi željene proizvode i usluge kao i broj/količinu takvih proizvoda i usluga koje Narudžbinom zahteva i potvrđuje Narudžbinu na isti način.

Usluge - usluge koje za kupce izvodi BGDRC, kao što su IT podrška, montaža komponenti, instalacije softvera, hardverske popravke i slično.

Ugovor - dvostrani ugovorni odnos između Kupca i Prodavca, u skladu sa ovim Uslovima i odredbama koje Kupac kupovinom robe i/ili usluga na daljinu izričito prihvata. Uslovi i odredbe smatraju se sastavnim delom Ugovora.

Centar za isporuku ili servis - lokacija van sedišta Prodavca na kojoj Kupci mogu preuzeti proizvode i usluge kupljene u www.bgdracunarskicentar.rs internet prodavnici ili uslužne i izdvojene prostorije koje koristi BGDRC.


Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja i pravila sadržana u ovom dokumentu se odnose na sve posetioce i korisnike sajta: bgdracunarskicentar.rs

Sadržaj sajta i informacije o autorskim pravima

Slažete se da nećete reprodukovati, distribuirati, prodavati, preprodavati, trgovati ili eksploatisati u bilo koje komercijalne svrhe sadržaj ovog sajta.

Slažete se da se nećete mešati ili poremetiti usluge sajta, sigurnosni sistem sajta ili sadržaj sajta.

Molimo postarajte se da, pre nego što izvršite poručivanje, proverite sve specifikacije i kompatibilnost proizvoda.

Administratori sajta bgdracunarskicentar.rs konstantno rade na održavanju tačnosti informacija prikazanih na sajtu. Međutim, sajt ne može da garantuje da su svi opisi ili drugi sadržaji sajta potpuno tačni, kompletni, i bez grešaka. Imajte u vidu da su fotografije postavljene u informacione svrhe i da one mogu prikazivati određene dodatke proizvoda koji nisu uključeni u standardni paket prodaje.

Ograničenja odgovornosti

Sajt i kompanija koja upravlja sajtom ne može biti odgovorna za učešće u bilo kakvoj direktnoj, indirektnoj, incidentnoj, specijalnoj, značajnoj ili kaznenoj šteti od korišćenja ovog sajta ili drugih hiperlinkovanih sajtova uključujući, bez ograničenja, izgubljeni profit ili prihod, troškove zamene, prekid poslovanja, gubitak podataka ili štetu koja je rezultat oslanjanja na prezentovane informacije.

Dostupnost sajta

BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) zadržava pravo da prekine, obustavi, izmeni ili suspenduje, privremeno ili zauvek, bilo koji aspekat sajta, uključujući dostupnost funkcija sajta, u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštenja. Slažete se da BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) nije odgovoran Vama ili nekoj trećoj strani za bilo koju modifikaciju, suspendovanje ili prekid sajta.


Kako kupiti

Biranje proizvoda

Kada pronađete željeni proizvod na stranicama bgdracunarskicentar.rs kliknite na Dodaj u korpu. U gornjem desnom uglu se nalazi korpa na kojoj će se pokazati broj proizvoda koje želite naručiti. Klikom na korpu prikazaće se prozor u kome ćete moći da vidite sve proizvode koji se nalaze u korpi, promenite količinu proizvoda, uklonite jedan ili više proizvoda i napravite narudžbu. Ukoliko želite da se vratite nazad i kupite još neki proizvod, kliknite na X ili bilo gde na stranicu i nastavite kupovinu.

Naručivanje

Da biste izvršili naručivanje, molimo izaberite željeni način plaćanja i koristite polje Napomena da unesete dodatne informacije. Ukoliko se slažete sa Uslovima korišćenja, kliknite na Naruči kako biste poručili proizvod ili proizvode.

U zavisnosti od detalja porudžbine i dostupnih mogućnosti možda će biti potrebno da izaberete način isporuke koji uključuje određene troškove. Proverite sve troškove isporuke pre zaključivanja porudžbine.

Naručivanje možete u potpunosti obaviti i putem Tel: 064 280 30 50 Tel: 060 380 30 50 Tel: 011 21 81 244.


Način plaćanja

BGDRC, (bgdracunarskicentar.rs) nudi sledeće načine plaćanja:

Plaćanje prilikom preuzimanja paketa (pouzećem)

Narudžbe plasirane radnim danima do 12h trudimo se poslati još istog dana. Ukoliko želite da izaberete kurirsku službu možete dodati u napomeni prilikom unosa podataka.

Plaćanje putem računa

Platite profakturu putem računa. Nakon što ste izvršili naručivanje, dobićete sve neophodne informacije za plaćanje preko računa. Porudžbina neće biti završena dok ne registrujemo prijem sredstava na naš račun.

Plaćanje na licu mesta

Plaćanje mora biti u potpunosti izmireno na mestu plaćanja.


Isporuka i povraćaj

BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) za celu Srbiju nudi sledeće načine isporuke:

Standardna dostava

BEX kurirska služba - isporuka u roku 1-2 dana. Cena po vrednosti narudžbine. Besplatna dostava iznad 5000,00 din.

Kupac može u napomeni da navede željenu kurirsku službu koja posluje na teritoriji Beograda i Srbije. (BEX EXPRESS, POST EXPRESS, AKS EXPRESS, CITY EXPRESS)

Aproksimativni trošak dostave kurirskim službama ispod 5000,00:

350,00 do 2 kg

400.00 od 2 do 5

500.00 od 5 do 10

650.00 od 10 do 15

850.00 od 15 do 50

Druga lokacija

Lično preuzimanje u BGDRC uslužnom centru.


Otkazivanje isporuke

Kupac ima mogućnost da otkaže uslugu isporuke u bilo kom trenutku, pozivom na telefonski broj kontakt centra za kupce: 011 21 81 244 od 9 do 17 sati radnim danima.

Ako je usluga isporuke otkazana pre nego što proizvodi napuste BGDRC, Kupac ima pravo da traži povraćaj ukupnog iznosa za proizvode i isporuku.

Ako je Narudžbina usluge dostave otkazana pre nego što su proizvodi napustili magacine BGDRC, Kupac ima pravo da traži povraćaj ukupnog iznosa za proizvode i isporuku.

Ako se Narudžbina otkaže pošto proizvodi napuste magacine BGDRC, Kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode, ali u tom slučaju Kupac sam snosi troškove vraćanja proizvoda u magacin BGDRC. Za bliža obaveštenja o ovim uslovima, vidi i prethodne sekcije Procedura i uslova kupovine.


Izjava o odricanju od odgovornosti

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu.

BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, specifikacijama, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su svi podaci na ovom sajtu u potpunosti ispravni.

Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave i objave na ovom sajtu.

Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru.

Trenutnu raspoloživost možete proveriti pozivajući na telefon: 064 280 30 50. Raspoloživost artikala možete proveriti i slanjem upita na e-mail: office@bgdrc.com.


Informacije o proizvodima i uslugama

Kupovina proizvoda ili usluga preko internet prodavnice ili telefonom nudi drugačije iskustvo kupovine te je potrebno obratiti pažnju na sledeće pojedinosti:

Boja proizvoda na fotografiji na internet stranicama može se razpkovati od boje u stvarnosti. Ako je proizvod u ponudi i u drugim bojama osim boje prikazanog primerka, informacija o drugim dostupnim bojama nalazi se uz sam proizvod. Fotografije, prikazi i spke isključivo su informativne.

U sadržaju sa cenom, odnosno na deklaraciji, nalaze se i osnovne informacije o proizvodu i uslugama, dok se za bpže podatke Kupac uvek može obratiti kompaniji BGDRC, a detalji o proizvodu i uslugama se takođe mogu naći na sajtu www.bgdracunarskicentar.rs u delu podataka o proizvodu ip uslugama.

Proizvodi će biti isporučeni u naručenoj kopčini ako su na raspolaganju, ap postoji mogućnost da kompanija BGDRC ne može isporučiti Narudžbinu depmično ip u celosti.

Nisu svi proizvodi istovremeno dostupni u www.bgdracunarskicentar.rs internet prodavnici.

Kompanija BGDRC pokušaće da u najvećoj mogućoj meri osigura ažurnost informacija na internet stranicama, posebno cene ponuđenih proizvoda i usluga.

Kompanija BGDRC ne odgovara za eventualne greške nastale u opisu proizvoda ip usluga, spka i greške nastale pripkom ažuriranja stranica i promena cena.

Ukopko je reč o grešci koja bitno utiče na Kupčevu odluku o Narudžbini, Kupac zadržava pravo da otkaže ip izmeni Narudžbinu, a otkazivanje ip izmena moraju se saopštiti kompaniji BGDRC odmah po pregledu Narudžbine i bez odlaganja putem telefona ip emaila.


Dostupnost proizvoda i usluga

Podaci o zalihama proizvoda menjaju se i mogu se razlikovati od informacije objavljene na internet stranicama www.bgdracunarskicentar.rs.

Kompanija BGDRC zadržava pravo da u bilo kojem trenutku iz prodaje povuče bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, kompanija BGDRC Kupcu neisporučenog, a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća pun iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene a nisu pružene, bez obzira na razlog za povlačenje proizvoda iz prodaje, odnosno nepružanja usluge. Kompanija BGDRC takođe zadržava pravo da promeni i pravovremeno obustavi ili prekine pružanje usluge internet prodavnice.


Obaveštenje o pravima i obavezama potrošača

Član 1

Prodavac je dužan Potrošača (kupca) upoznati o osnovnim obeležjima robe (proizvoda) koju kupuje, o ceni, načinu plaćanja, načinu i roku isporuke i načinu izvršenja drugih ugovornih obaveza, o funkcionalnosti robe, uključujući i mere tehničke zaštite digitalnog sadržaja, o relevantnoj interoperabilnosti digitalnog sadržaja sa hardverom i softverom o kojima trgovac ima saznanja, o postojanju i uslovima postprodajnih usluga i garancijama, o postojanju zakonske odgovornosti Prodavca zbog nesaobraznosti robe ugovoru, o načinu izjavljivanja reklamacije, a naročito o mestu prijema i načinu postupanja po njima, kao i uslovima koji se odnose na ostvarivanje prava potrošača po osnovu saobraznosti, o dostupnosti rezervnih delova, priključnih aparata i sličnih delova, tehničkog servisa, odnosno održavanja i opravke za vreme i posle prestanka perioda u kojem Prodavac odgovara za nesaobraznost robe ugovoru, odnosno posle prestanka proizvodnje i uvoza robe. Prodavac će Potrošaču predati uputstvo za upotrebu i montažu. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, Potrošač nakon što obavesti Prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od Prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

Član 2

Kupac potpisivanjem ovog Ugovora potvrđuje da je od strane Prodavca upoznat o osnovnim obeležjima robe (proizvoda) koju kupuje, o ceni, načinu plaćanja, načinu i roku isporuke i načinu izvršenja drugih ugovornih obaveza, o funkcionalnosti robe, uključujući i mere tehničke zaštite digitalnog sadržaja, o relevantnoj interoperabilnosti digitalnog sadržaja sa hardverom i softverom o kojima trgovac ima saznanja, o postojanju i uslovima postprodajnih usluga i garancijama, o postojanju zakonske odgovornosti Prodavca zbog nesaobraznosti robe ugovoru, o načinu izjavljivanja reklamacije, a naročito o mestu prijema i načinu postupanja po njima, kao i uslovima koji se odnose na ostvarivanje prava potrošača po osnovu saobraznosti, o dostupnosti rezervnih delova, priključnih aparata i sličnih delova, tehničkog servisa, odnosno održavanja i opravke za vreme i posle prestanka perioda u kojem Prodavac odgovara za nesaobraznost robe ugovoru, odnosno posle prestanka proizvodnje i uvoza robe. Prodavac je Kupcu predao uputstvo za upotrebu i montažu.

Član 3

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, Kupac nakon što obavesti Prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od Prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe, otkazivanje. Kupac ima pravo da bira da nesaobraznost robe trgovac otkloni opravkom ili zamenom.

Ako otklanjanje nesaobraznosti u skladu sa stavom 2. ovog člana nije moguće, Kupac ima pravo da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora ako: nesaobraznost ne može da se otkloni opravkom ili zamenom uopšte niti u primerenom roku; ne može da ostvari pravo na opravku ili zamenu, odnosno ako Prodavac nije izvršio opravku ili zamenu u primerenom roku; opravka ili zamena ne može da se sprovede bez značajnijih nepogodnosti za Kupca zbog prirode robe i njene namene; otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom predstavlja nesrazmerno opterećenje za Prodavca.

Nesrazmerno opterećenje za Prodavca u smislu stava 3. tačka 4 ovog člana, javlja se ako u poređenju sa umanjenjem cene i raskidom ugovora, stvara preterane troškove, uzimajući u obzir: vrednost robe koju bi imala da je saobrazna ugovoru; značaj saobraznosti u konkretnom slučaju; da li se saobraznost može otkloniti bez značajnijih nepogodnosti za Kupca.

Kupac ima pravo da zahteva zamenu, odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor zbog istog ili drugog nedostatka saobraznosti koji se posle prve opravke pojavi, a ponovna opravka je moguća samo uz izričitu saglasnost Kupca.

Uzimajući u obzir prirodu robe i svrhu zbog koje je Kupac nabavio, opravka ili zamena robe mora se izvršiti u primerenom roku bez značajnih neugodnosti za Kupca i uz njegovu saglasnost.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na Kupca, on ima pravo da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavi da raskida ugovor, a otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz izričitu saglasnost Kupca.

Kupac ne može da raskine ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna. Kupac neće zloupotrebljavati svoja prava po osnovu nesaobraznosti, u protivnom, biće dužan da Prodavcu nadoknadi svaku štetu koju mu je time prouzrokovao. Prodavac će utvrditi da li postoji nesaobraznost robe koju je Kupac istakao i ako utvrdi da je Kupac i pored nepostojanja nesaobraznosti ili postojanja neznatne nesaobraznosti raskinuo ugovor, od Kupca će tražiti naknadu štete zbog neosnovanog raskida ugovora. Pod štetom se podrazumeva kako stvarna šteta tako i izmakla korist.

Prodavac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na Kupca.

Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na Kupca, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.

Kod prodaje polovne robe, Prodavac odgovara za nesaobraznost robe u roku od jednog meseca.

Član 4

Prodavac se obavezuje da će isporučiti robu sa kompletnom dokumentacijom i pripadajućom ambalažom tj. kompletnu kakva je dobavljena od proizvođača, uvoznika ili distributera.

Da bi se ostvarilo pravo na saobraznost neophodno je, pri predaji robe Prodavcu na servis, uz neispravan artikal priložiti dokumentaciju koja dolazi uz proizvod, (po mogućstvu neoštećenu ambalažu), original ili kopiju Ugovora o prodaji i fiskalni račun (ili slip) kojim se potvrđuje kupovina robe od Prodavca. Uz to je potrebno navesti detaljan opis kvara kako bi se olakšala provera neispravnosti od strane ovlašćenog lica Prodavca ili ovlašćenih servisera proizvođača. Opis kvara, serijski broj, naziv artikla, proizvođač artikla, oznaka modela itd. unose se u za to predviđen obrazac (revers). Prodavac se obavezuje da Kupcu obezbedi ovaj obrazac i popuni isti prilikom prijema robe na servis. Jedan primerak reversa zadržava Prodavac, a drugi Kupac prilikom predaje proizvoda na servis. Kupac je dužan da prilikom preuzmanja proizvoda sa reklamacije donese i preda revers odgovornom licu Prodavca u maloprodajnom objektu. U suprotnom, Kupac neće moći da preuzme robu sa servisa. Zamena delova pre provere dokumentacije nije moguća, kao ni pre provere navedenih nedostataka, osim ukoliko u cenovniku ili posebnom sertifikatu koji se dobije nije drugačije naznačeno (npr. ukoliko je za određeni artikl naznačeno da se u slučaju reklamacije menja 1 za 1 u roku odgovornosti za nesaobraznost).

Roba koja se šalje na servis poštom ili paketnom distribucijom mora biti propisno zapakovana u kartonsku ambalažu. Svi proizvodi koji su na ovaj način Prodavcu dostavljeni, a koji nisu propisno zapakovani ili oni kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja samog proizvoda u toku transporta neće biti preuzeti od strane Prodavca, već će biti vraćeni pošiljaocu o njegovom trošku. Prodavac ne preuzima nikakvu odgovornost za sva eventualna oštećenja proizvoda i ambaže koja nastanu u toku transporta na ili sa adrese Kupca.

Ukoliko je utvrdjeno fizičko i mehaničko oštećenje robe za koju Prodavca ne odgovara, Prodavac u slučaju povraćaja novca, nije dužan da vrati pun iznos kupoprodajne cene, već će cenu umanjiti za procenat ili iznos koji odgovara procenjenom procentu ili iznosu umanjenja vrednosti robe usled oštećenja. Procenu će vršiti ovlašćena lica Prodavca (serviseri).

Saobraznost ne pokriva nedostatke, oštećenja i kvarove nastale nepravilnim i nestručnim rukovanjem proizvodom. U nepravilno rukovanje su uključeni i propusti poput spajanja uređaja na izvore energije koji nisu propisani uputstvom za rukovanjem kao i korišćenje uređaja u nepredviđenim uslovima i prostorima. Pravo na saobraznost kupac gubi i u slučaju neovlašćenog popravljanja proizvoda kao i popravljanjem od strane trećeg lica koje nije ovlašćeno od strane Prodavca ili proizvođača.

Prodavac ne preuzima nikakvu odgovornost za podatke na računaru, hard disku ili bilo kom drugom uređaju koji služi za smeštanje podataka.

Prodavac ne vrši instalaciju i montažu robe na adresi kupca i samim tim ne snosi nikakvu odgovornost za nesaobraznost robe koja je nastala zbog nepravilne instalacije ili montaže, osim ako je do pomenutih nesobraznosti došlo krivicom Prodavca.

U slučaju da kontrolni servis Prodavca utvrdi da je proizvod koji je poslat na popravku po reklamaciji ispravan, biće naplaćen pregled proizvoda po važećem cenovniku servisa i biće naplaćeni svi transportni troškovi koje je snosio Prodavac. Proizvod će se isporučiti na adresu Kupca tek nakon što Kupac uplati na naš tekući račun sve nastale troškove.

U slučaju da se radi o kompletnom računaru kupljenom kod Prodavca, on se obavezuje da utvrdi i otkloni sve nepravilnosti u radu računara.

U slučaju kupovine samo određenih komponenata za sastavljanje računara kod Prodavca, kao i u slučaju kada računar nije sastavilo ovlašćeno lice, kod Prodavca, on je dužan samo da proveri ispravnost komponenata kupljenih kod Prodavca. Kompatibilnost komponenata nije predmet saobraznosti ukoliko sve komponente u računaru nisu kupljene kod Prodavca. U slučaju da su sve komponente u računaru kupljene kod Prodavca a dolazi do određenih nekompatibilnosti u međusobnom radu, Prodavac se obavezuje da će u dogovoru sa Kupcem pronaći rešenje za nastalu situaciju a svakako u korist Kupca.

Član 5

Kupac može da izjavi reklamaciju radi ostvarivanja svojih prava iz usled nesaobraznosti robe ugovoru i prava po osnovu garancije, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka, ne sledeće načine:

Telefonom na broj: 011 21 81 244 svakog radnog dana od 09h do 17h.
Elektronskim putem, na elektronsku (email) adresu Prodavca: office@bgdrc.com
odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip i sl.).

Slanje reklamacija i povrat robe kupcu je besplatan.

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori Kupcu na izjavljenu reklamaciju, odnosno da saopšti broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija. Odgovor Prodavca na reklamaciju mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu Kupca i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije.

Rok ne može da bude duži od 15 dana, odnosno 30 dana za nameštaj i tehničku robu, od dana podnošenja reklamacije.
Pod tehničkom robom u skladu sa Zakonom o Zaštiti Potrošaća smatra se "...tehnička roba je složena stvar, odnosno uređaj industrijske proizvodnje trajnije upotrebe (aparati za domaćinstvo, kompjuteri, teelfoni, motorna vozila i slično) za čiji rad je neophodna elektrišna energija, drugo sredstvo napajanja (npr. baterija ili akumulator) ili motor na unutrašnje sagorevanje;"

Prodavac je dužan da postupi u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobio prethodnu saglasnost Kupca. S toga će Kupca svoju saglasnost dati u najkraćem mogućem roku od momenta prijema odgovora Prodavca na reklamaciju, kako bi Prodavac mogao da reši reklamaciju u gore spomenutom zakonskom roku. Neblagovremeno davanje saglasnosti Kupca smatraće se jednim od objektivnih razloga zbog kojih Prodavac nije u mogućnosti da udovolji zahtevu Kupca u zakonskom roku.

Ukoliko prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu Kupca u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti Kupca i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, koju će Kupac dati u najkraćem mogućem roku. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

Prodavac se obavezuje da će svaki proizvod koji je predat na servis, a čija reklamacija nije rešena u dogovorenom roku zameniti novim, istim ili odgovarajućim artiklom. Ukoliko Kupac ne prihvati zamenu artikla za drugi odgovarajući, Kupcu će biti vraćen iznos kupoprodajne cene.

Kupac je dužan da proizvod preuzme najkasnije u roku od 30 dana od trenutka kada je dobio obaveštenje da može preuzeti proizvod sa servisa. Nakon isteka tog perioda Prodavac ne preuzima više nikakvu odgovornost za dati proizvod i proizvod može biti predat na recikliranje.

Član 6

Ukoliko se proizvodi kupuju na daljinu (npr. preko internet sajta Prodavca) i isporučuju na adresu kupca, kupac ima pravo da da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova vraćanja robe, koje u ovom slučaju snosi Kupac. Kod ugovora o prodaji robe, rok od 14 dana računa se od trenutka kada roba dospe u državinu Kupca, odnosno trećeg lica koje je odredio Kupac, a koje nije prevoznik. Kada Kupac jednom porudžbenicom naruči više vrsta roba koje se isporučuju zasebno, rok od 14 dana počinje da teče kada poslednja vrsta naručene robe dospe u državinu Kupca, odnosno trećeg lica koje je odredio Kupac, a koje nije prevoznik. Rok iz ovog stava ističe protekom poslednjeg časa poslednjeg dana roka. Pravo na raskid ugovora na daljinu se ne primenjuje na porudžbine za koje se preuzimanje vrši u maloprodajnim objektima.

Kupac ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak). Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata Prodavcu u roku iz stava 1. ovog člana. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Prodavcu. Ako Prodavac omogući Kupcu da elektronski popuni i pošalje obrazac za odustanak, dužan je da ga o prijemu obrasca bez odlaganja obavesti u pisanoj formi ili na drugom trajnom nosaču zapisa.

Prodavac će u trenutku zaključenja ugovora, a najkasnije prilikom isporuke robe predati Kupcu u pisanoj formi ili na trajnom nosaču zapisa obrazac za odustanak i primerak potpisanog ugovora. Obaveštenje Kupcu iz člana 27. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača (adresi poslovanja Prodavca, adresi, broju faksa i adresi elektronske pošte Prodavca na koju Kupac može da izjavi reklamaciju i ceni robe) nalazi se u tekstu ovog ugovora.

Protekom roka iz stav 1 ovog člana, prestaje pravo Kupca na odustanak od ugovora.

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da Kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je Kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok Kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo. Kupac je dužan da vrati robu Prodavcu ili licu ovlašćenom od strane Prodavca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Kupać će proizvod vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svom pripadajućom dokumentacijom koja se nalazi u originalnom pakovanju i u istom stanju u kakvom je i isporučen, bez ikakvih mehaničkih ili bilo kakvih drugih oštećenja.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, BGDRC je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je platio preko računa, povraćaj se vrši uplatom na račun sa kojeg je izvršena uplata.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je platio po prijemu robe, povraćaj se vrši uplatom na račun naveden u Obrascu za odustanak od ugovora na daljinu koji popunjava kupac.

Formular za raskid ugovora možete skinuti i popuniti ovde.

Popunjen obrazac ugovora zajedno sa ispravno upakovanom robom i pripadajućom ambalažom i dokumentacijom kao u opisu iznad, kupac treba da pošalje na adresu prodavca

Kupac nema pravo da odustane od ugovora u slučaju:

isporuke robe ili pružanja usluga čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje Prodavac ne može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak; isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima Kupca ili jasno personalizovane; isporuke zapečaćene robe, zapečaćenih audio, video zapisa ili računarskog softvera, koji su otpečaćeni nakon isporuke; isporuke robe koja se, nakon isporuke, zbog svoje prirode neodvojivo meša sa drugom robom; isporuke digitalnog sadržaja koji nije isporučen na trajnom nosaču zapisa ako je izvršenje započelo posle prethodne izričite saglasnosti Kupca i njegove potvrde da zna da na taj način gubi pravo na odustanak od ugovora. sporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke; Ovim Ugovorom Kupac daje izričitu saglasnost isporuke digitalnog sadržaja koji nije isporučen na trajnom nosaču zapisa i potvrđuje da zna da na taj način gubi pravo na odustanak od ugovora.

Član 7

Saobraznost se daje isključivo na ispravnost uređaja, a ne na njegovu funkcionalnost jer se podrazumeva da je Kupac upoznat sa tehničkim karakteristikama proizvoda, pa se saobraznost odnosi na činjenicu da će izabrani proizvod zadovoljiti zahteve kupca u okviru deklarisanih tehničkih mogućnosti propisanih od strane proizvođača. Saobraznost se ne odnosi na poslove održavanja proizvoda tj. čišćenje i sl. Od Kupca se očekuje da kupljeni proizvod ne izlaže štetnim dejstvima (duvanski dim, ekstremno prašnjave prostorije, ekstremno hladne ili ekstremno tople prostorije i sl.). Sve eventualne nepravilnosti prouzrokovane ovakvim tretmanom robe će se otklanjati isključivo na teret Kupca po važećem cenovniku servisnih usluga.

Pravo na saobraznost nije moguće ostvariti ukoliko je do oštećenja ili kvara robe došlo usled transporta nakon isporuke, usled nepravilne montaže, usled nepravilnog održavanja, usled neispravnih električnih instalacija, nestabilnog napona ili usled strujnog udara ili udara groma, usled više sile (poplava, zemljotres, požar i sl.), usled nepravilnog korišćenja, usled nepridržavanja proizvođačkog uputstva i preporuka o upotrebi proizvoda, usled korišćenja neodgovarajućeg potrošnog materijala koji nije kupljen uz proizvod, usled bilo kakvog mehaničkog oštećenja proizvoda koje je nastalo krivicom Kupca ili trećeg lica za koje Prodavac ne odgovara, usled neovlašćenog popravljanja proizvoda od strane trećeg lica koje nije ovlašćeno od Prodavca ili proizvođača, ukoliko je proizvod vraćen bez fiskalnog računa ili drugog dokaza da je kupljen kod Prodavca.

Odgovornosti za saobraznost i Saobraznosti ne podležu kvarovi nastali zbog:

Neadekvatne instalacije, nestručnog rukovanja ili neadekvatnog održavanja. Mehaničkog, hemijskog ili bilo kakvog drugog oštećenja nastalog nakon kupovine robe. Varijacija u naponu električne mreže, udara groma i pratećih pojava, više sile, elementarnih nepogoda i prirodnih događaja. Korišćenja software-a, drugih priključnih proizvoda, delova ili potrošnog materijala koji nisu saglasni specifikaciji proizvođača. Radnji potrošača ili trećih lica, popravki ili prepravki robe od strane neovlašćenih lica, upotrebom neodgovarajuće dodatne energije ili opreme ili posledica ovih radnji. Preteranim radnim opterećenjem robe, koje prevazilazi tehnički radni vek uređaja definisan od strane proizvođača, korišćenja robe izvan granica naznačenih u uputstvu, izvan parametara radnog režima, izvan broja radnih sati i radnih ciklusa uređaja, parametara okruženja i radnih opterećenja preporučenih od strane proizvođača. Uticaja: vlage, vode, toplote, vibracija, prašine, ekstremnih uslova spoljne sredine i slično. Trošenja delova robe koji su po svojoj prirodi takvi da se upotrebom troše kao što su: toneri, ink kertridži, glave ink jet štampača, valjci za povlačenje, mehanizam za transport papira, baterije, uređaji za skladištenje podataka sa ograničenim brojem radnih ciklusa definisanim od strane proizvođača i sve ostalo što proizvođač definiše kao potrošni materijal. Kupac je dužan da prilikom preuzimanja kupljenog proizvoda ustanovi kompletnost i fizičku neoštećenost proizvoda koje preuzima. Naknadne reklamacije koje se odnose na kompletnost i fizičku neoštećenost neće biti prihvaćene.

Kupac je dužan da se striktno pridržava Uputstva za upotrebu i održavanje robe

Kupac je dužan da obezbedi odgovarajuće ambijentalne uslove i strujno napajanje u skladu sa specifikacijom proizvođača.

Kupac je dužan da robu poveri na upotrebu licima obučenim za korišćenje iste i da se pre prve upotrebe robe upozna sa uslovima rada, uslovima Ugovorna o prodaji, kao i tehničkom dokumentacijom.

Kupac će sačuvati originalnu ambalažu kupljenog prizvoda i koristiti je pri svakom internom i eksternom transportu.

Pre nego što se obrati za tehničku pomoć, Kupac će proveriti da li su obezbeđeni svi neophodni uslovi za nesmetan rad kupljenog proizvoda.

Softver koji je isporučen uz računar ili uredjaj ne potpada pod uslove saobraznosti.

Kupac potvrđuje da mu je prilikom potpisivanja ovog ugovora predat garantni list za robu.

Sve dodatne informacije vezane za servis Potrošač može dobiti pozivom na telefon 011 21 81 244 svakog radnog dana od 09h do 17h i subotom od 09 do 13h ili na e-mail: office@bgdrc.com

Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti ovde.

Pravo na odustanak od ugovora

Pored prava definisanih ovim Uslovima i odredbama vezanih za vraćanje proizvoda, prema važećim propisima, Kupac, u slučaju kupovine putem interneta i telefona, ima pravo da otkaže i vrati kupljenu robu, u roku od 14 dana, iz bilo kog razloga i bez obrazloženja i dodatnih troškova osim troškova vraćanja robe, koje u ovom slučaju snosi Kupac. U slučaju odustanka, Kupac će proizvod vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svim pripadajucim delovima i svom pripadajućom dokumentacijom koja se nalazi u originalnom pakovanju i u istom stanju u kakvom je i isporučen, bez ikakvih mehaničkih ili bilo kakvih drugih oštećenja. U slucaju kada se proizvod vrati sa oštećenom ambalazom, nedostajućim delovima pakovanja kao sto je zaštitna folija, stiropor i drugi zaštitni elementi, iznos koji se vraća Kupcu će biti umanjen za 25% od kupoprodajne cene iz ugovora, koliko iznosi trošak nove ambalaže, prepakivanja i dovođenja proizvoda u prodajno stanje, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Proizvodi koji spadaju pod potrošni materijal (toneri, kertridži, mastila, papir i slično) nemaju pravo povraćaja osim ako nisu uopšte korišćeni. Proizvodi koji u svom pakovanju sadrže potrošni materijal, kao što su štampači, moraju prilikom povraćaja imati neiskorišćen potrošni materijal. U suprotnom, vrednost povraćaja će biti umanjena za cenu novog potrošnog materijala koji mora biti nadomešten.

Kupac ostvaruje pravo na odustanak od Ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, za robu kupljenu putem telefona ili interneta (izjava o odustanku), kao i na bilo koji drugi nedvosmislen način. Izjava o odustanku od Ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata kompaniji BGDRC i možete je preuzeti ovde.

OBAVEŠTENJE ZA POTROŠAČE Na osnovu odredbe clana 151. stav 3. Zakona o zastiti potrosaca ("Sluzbeni glasnik RS", br. 88/2021 od 11.9.2021 godine) obavestavaju se potrosaci da je BGDRC kao trgovac, u skladu sa odredbom cl 3 na 151. stav 2. Zakona o zastiti potrosaca ("Sluzbeni glasnik RS", br. 88/2021 od 11.9.2021. godine), obavezan da ucestvuje u postupku vansudskog resavanja potrosackih sporova.

lzvod iz Zakona o zastiti potrosaca ("Sluzbeni glasnik RS", br. 88/2021 od 11.9.2021. godine):

Pravo na vansudsko rešavanje sporova Član 151.

Postupak pred telom moze da pokrene potrosac samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju iii prigovor trgovcu. Trgovac je obavezan da ucestvuje u postupku vansudskog resavanja potrosackih sporova pred telom. Trgovac je duzan da vidno i jasno istakne obavestenje da je po zakonu obavezan da ucestvuje u postupku vansudskog resavanja potrosackih sporova. Vansudsko resavanje potrosackog spora u skladu sa ovim zakonom moze da traje najduze 90 dana od dana poc nosenja predloga. lzuzetno od stava 4. ovog clana, u opravdanim slucajevima kada je predmet spora slozen, rok od 90 dana se moze produziti za najvise jos 90 dana, o cemu telo bez odlaganja obavestava potrosaca i trgovca. Potrosac moze odustati od daljeg ucesca u vansudskom resavanju potrosackog spora do okoncanja postupka.

U skladu sa članom 55. Zakona o zaštiti potrošača imate mogućnost rešavanja spora vansudskim putem posredstvom nadležnih tela:


Politika privatnosti

Politika privatnosti i politika kolačića (Cookies) BGDRC, (bgdracunarskicentar.rs), obrađuje vaše podatke o ličnosti.

Vrste podataka o ličnosti koje prikupljamo BGDRC, (bgdracunarskicentar.rs) prikuplja sledeće podatke o ličnosti: Email adresa Ime i prezime Broj telefona Adresa stanovanja IP adresa

Svrha obrade i pravni osnov BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) koristi vaše podatke za sledeće svrhe: Pružanje osnovnih usluga

BGDRC podatke o ličnosti obrađuje na osnovu sledećeg pravnog osnova: Pristanak Pristanak možete povući u svakom trenutku.

Korisnici podataka BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) ne prosleđuje, ne prodaje, ne iznajmljuje vaše podatke o ličnosti trećim licima.

Zaštita podataka BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) štiti vaše podatke korišćenjem sledećih mera zaštite: Antivirus zaštita Sistem privilegija i rola BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) čuva vaše podatke tokom vremenskog perioda od 6 meseci

Automatizovano donošenje odluka i profilisanje BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) ne vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje.

Transfer podataka o ličnosti van EU BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Evropske unije.

Transfer podataka o ličnosti van Srbije BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Republike Srbije.

Prava građana Imate sledeća prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti: Potvrda da li obrađujemo vaše podatke o ličnosti; Pristup vašim podacima o ličnosti; Ispravku vaših podataka o ličnosti u slučaju greške; Brisanje vaših podataka o ličnosti; Prekid obrade vaših podataka o ličnosti; Odbijanje da se vaši podaci o ličnosti obrađuju; Prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge; U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.

Politika kolačića U BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) verujemo u jasan i otvoren pristup kada je u pitanju prikupljanje i korišćenje vaših ličnih podataka. Naša veb stranica može da pošalje vašem računaru ili drugom uređaju male, često šifrovane, tekstualne datoteke smeštene u direktorijumima vaših pretraživača tzv. kolačiće (cookies), a sve u cilju unapređenja usluge na našoj veb stranici, i poboljšanju vašeg iskustva pregledanja stranice. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i u duhu transparentnosti, ovim putem vam pružamo detaljne informacije o tome kako i kada koristimo ove tehnologije. Davanjem pristanka i korišćenjem veb stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete da pregledate stranicu, ali vam neke opcije neće biti dostupne.

Šta je kolačić? Kolačić (Cookie) je informacija poslata vašem računaru/drugom uređaju od strane veb stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaše postavke za veb stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu veb stranicu internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim već iskazanim potrebama. Kolačići mogu da čuvaju širok spektar informacija uključujući i podatke o ličnosti (kao što je vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ove informacije mogu biti sačuvane jedino ako vi to omogućite - veb stranice ne mogu da dobiju pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu da pristupe drugim datotekama na vašem računaru/drugom uređaju. Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite vaše postavke internet pretraživača da možete sami da birate da li hoćete da zahteve za čuvanje kolačića odobrite ili odbijete, izbrišete sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju internet pretraživača i slično.

Kako onemogućiti kolačiće? Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete da dopustite čuvanje kolačića na vašem računaru/drugom uređaju. Cookie postavke mogu da se kontrolišu i konfigurišu u vašem veb pretraživaču. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći da koristite neke od funkcionalnosti na ovoj veb stranici.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića Naš vebsajt vam omogućava da samostalno, u okviru svog veb pregledača, odaberete da li želite da prihvatate kolačiće ili ne. Različiti veb pregledači vam omogućavaju različite kontrole. Generalno, vaš veb pretraživač će vam ponuditi mogućnost prihvatanja, odbijanja ili brisanja kolačića u svakom trenutku, pri čemu možete odabrati koje kolačiće želite da obrišete – počevši od kolačića trećih strana pa do posebno odabranih kolačića koje su postavili sami veb sajtovi koje ste posetili. Gotovo svaki vebsajt veb pregledača treba da sadrži uputstva o tome kako to možete da uradite.

Šta su privremeni kolačići? Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se sa računara/drugog uređaja po zatvaranju internet pretraživača. Pomoću njih veb mesta skladište privremene podatke, poput stavki u Vašoj korpi za kupovinu, i kolačići traju samo onoliko koliko traje sama sesija.

Šta su stalni kolačići? Stalni ili uporni kolačić nam može pomoći da vas prepoznamo kao postojećeg korisnika, tako da je lakše da se vratite na Velteh Pro online prodavnicu ili komunicirate sa našim uslugama bez ponovnog prijavljivanja. Trajni kolačić ostaje u vašem pretraživaču i naša veb stranica će ga pročitati kada se vratite na našu veb lokaciju. Pomoću njih veb mesta skladište podatke, kao što su adresa e-pošte za prijavu i lozinka, tako da nećete morati da se prijavljujete prilikom svake posete određenom mestu. Stalni kolačići ostaće na računaru danima, mesecima, čak i godinama.

Šta su kolačići od prve strane? Kolačići prve strane dolaze sa veb mesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića veb mesta mogu da čuvaju podatke koje će ponovo koristiti prilikom sledeće posete tom veb mestu.

Šta su kolačići treće strane? Kolačići treće strane dolaze sa reklama drugih veb mesta (kao što su pop-up ili druge reklame) koje se nalaze na veb mestu koje gledate. Pomoću tih kolačića veb mesta mogu da prate korišćenje interneta u marketinške svrhe.

Da li BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) online prodavnica koristi kolačiće? Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše veb stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) online prodavnice.

Kakve kolačiće koristi BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) online prodavnica i zašto? Privremeni kolačići su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet pretraživač. BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) online prodavnice trenutno ne koristi ovu vrstu kolačića prilikom pružanja svojih usluga. Trajni kolačići obično imaju datum isteka daleko u budućnosti i ostaju u vašem pretaživaču dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće sa funkcionalnostima kao što su "Zapamti me" tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registrovanom korisniku. Preferencijalni kolačići Ovi kolačići (koji se još nazivaju i funkcionalni kolačići) omogućavaju našoj veb stranici da "zapamti" vaša podešavanja, pomažući vam da prilagodite svoje iskustvo na našoj veb lokaciji. Na taj način vas se možemo "setiti" kada se vratite na našu stranicu i prilagoditi je vašim prethodnim zahtevima. Statistički kolačići Ovi kolačići nam govore o tome kako koristite našu veb stranicu i pomažu nam da poboljšamo sam veb sajt, kao i vaše korisničko iskustvo. Na primer, ovi kolačići broje posetioce naše veb stranice i vide kako se posetioci kreću naokolo kada ga koriste. To nam pomaže da poboljšamo način na koji naša veb lokacija funkcioniše, na primer, osiguravajući da korisnici lako pronađu ono što traže. Marketing kolačići Ovi kolačići (koji se nazivaju i reklamni kolačići) koriste se za isporučivanje oglašenog sadržaja koji je relevantan za vas i oni se mogu koristiti za praćenje efikasnosti naših reklamnih kampanja na veb stranici. Ove kolačiće stavljaju na našu veb lokaciju naši partneri (pružaoci određenih marketinških usluga) i oni mogu upamtiti vašu aktivnost veb pretraživanja na našem veb sajtu i te informacije se mogu koristiti za bolje razumevanje vas i vaših potreba, na primer – demografija (odakle dolazite na naš veb sajt), starosno doba itd. Samo anonimne informacije se zadržavaju i koriste na ovaj način i samo sa ciljem da se vama pruži sadržaj koji je najviše relevantan za vas.

Prava možete ostvariti kontaktiranjem BGDRC (bgdracunarskicentar.rs) na sledeće načine: email: office@bgdrc.com, Tel: 064 280 30 50 Tel: 060 380 30 50 Tel: 011 21 81 244 Tel: 011 29 91 236 Odgovorno lice – Dušan Savić

Nadležni organ Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

servis racunara

home usluge prodaja blog kontakt